Dovenvakantie

Dat een klein gebaar zo'n verschil kan maken

Vakantie 2016 in Noord-Holland!

Na lang zoeken en bij veel campings te zijn afgewezen omdat groepen niet welkom zijn is het toch weer gelukt om een paar leuke campings te selecteren voor de dovenvakantie. Net als vorig jaar hebben wij ook dit jaar twee locaties geselecteerd. Waarom doen we dat?  Zoals iedereen weet staan de kinderen centraal bij ons en willen wij hun allemaal een leuke en gezellige kampeer vakantie bezorgen. De kinderen komen graag, maar veel gezinnen met dove kinderen zijn iets terughoudend geworden, omdat er de afgelopen jaren naar verhouding veel meer horende kinderen zijn dan dove kinderen. Omdat wij graag willen dat iedereen zich thuis voelt hebben wij als bestuur vorig jaar besloten om 2 doelgroepen te maken. Uit de evaluatie die gehouden is onder de deelnemers van beide vakantie locaties is gebleken dat dit zeer goed bevallen is. Daarom hebben wij als bestuur besloten om ook dit jaar twee locaties te selecteren voor de vakantie. 

De traditionele dovenvakantie wordt dit jaar gehouden in Callantsoog bij camping De Nollen. De doelgroep hier is gezinnen met één of meer dove kinderen. Hun (horende) broertjes of zusjes zijn uiteraard ook welkom, net als voorgaande jaren. Daarnaast hebben we een camping gereserveerd in Andijk bij Vakantiedorp De Grootslag. Deze camping is speciaal bedoeld voor gezinnen met alleen horende kinderen. We hopen op deze wijze tegemoet te komen aan de wensen van veel gezinnen. De dovenvakantie is in Callantsoog ( dove kinderen) en in Andijk ( CODA kinderen) wordt komend jaar gehouden van 23 juli 2016 tot 6 augustus 2016. Maar reserveer zo snel mogelijk, want vol is vol!

Meer informatie over de campings kunt u vinden onder de tabbladen voor horende en dove kinderen.

Voor vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen via info@dovenvakantie.nl

Wouter Zwenne (coördinatie camping Callantsoog)
Nanda van Dijk  (coördinatie camping Andijk)